IK Stockholm

Skarpa utskrifter för vass kommunikation.

IK Stockholm är en reklambyrå som började jobba med individanpassad kommunikation långt innan det blev högsta mode. Och med stor framgång – förutom diverse utmärkelser har de vunnit tävlingarna "Årets Byrå" och ”Kun­dens Bästa Byrå” flera år i rad.

Få branscher ställer så höga krav på sina utskriftslösningar som reklambranschen. Omfattande och tunga utskrifter får lätt mindre kraftfulla skrivare att gå på knäna, med långa väntetider och dålig kvalitet som följd. 

Vikten av rätt utrustning

Magnus Wendel är Art Director och IT-ansvarig på IK Stockholm på Sveavägen i Stockholm och vet hur viktigt det är att ha rätt utrustning.  ”Vi använder ofta utskrifter för att presentera idéer och skisser vilket ställer väldigt höga krav på kvalitet och precision. Både vi och våra kunder måste kunna lita på att det vi visar dem i prototyper och dummys kommer att se likadant ut när det är tryckt eller syns på skärmen. Vi jobbar dessutom ofta mot väldigt tighta deadlines, vilket gör det viktigt att vi kan lita på att utskrifterna kommer ut som de ska. Inget skapar så mycket frustration som en skrivare som inte funkar.

Vi har inte haft många driftstopp, men de få gånger det hänt, har ITS varit här blixtsnabbt och fixat det.

Magnus Wendel
IK Stockholm

Idag vi har två maskiner; en storformats-bläckstråleskrivare från Epson och en Konica Minolta färglaser och jag måste säga att vi har extremt hög tillförlitlighet. Även när vi jobbar med avancerade filer och tung grafik så flyter det på bra.”

Leasingavtal

Istället för att köpa egna skrivare har IK Stockholm valt att leasa sina skrivare från ITS Nordic. ”Genom vårt avtal med ITS har vi alltid tillgång till det senaste och bästa vad gäller skrivare”, säger Magnus. ”Vi betalar en fast kostnad för hårdvaran, plus en rörlig kostnad för antalet utskrifter. På så vis undviker vi oförutsedda utgifter för reparationer och service och när det blir dags att uppgradera, så slipper vi alla problem med att sälja den gamla utrustningen. Vår utskriftslösning sparar helt klart tid och pengar för oss.”

Snabb service

På frågan vad han tycker om ITS Nordics service svarar Magnus: ”Jag kan ärligt talat säga att vi inte haft många driftstopp, men de få gånger det hänt, har ITS varit här blixtsnabbt och fixat det. Vi är väldigt nöjda”.

www.ikstockholm.com