ITS Nordic satsar på arbetsmiljön

ITS Nordic har ambitionen att leverera teknik med känsla. Och för att se till så att den företagskulturen verkligen sitter i väggarna har man nu valt att se över design och inredning på sitt kontor för att skapa mer trivsamma, dynamiska och bättre verksamhetsanpassade lokaler.

ITS Nordic har ambitionen att leverera teknik med känsla. Och för att se till så att den företagskulturen verkligen sitter i väggarna har man nu valt att se över design och inredning på sitt kontor för att skapa mer trivsamma, dynamiska och bättre verksamhetsanpassade lokaler.

– Vi vet hur viktigt det är att skapa flyt på jobbet, och att kunna få jobba koncentrerat och ostört med det man ska. Dels handlar det såklart om att tekniken ska fungera, men det handlar också om att alla ska få rätt förutsättningar utifrån sina arbetsuppgifter. Därför har vi varit noga med att skapa olika arbetsytor med olika fokus, men också trevliga sociala ytor där det finns tid och möjlighet för återhämtning och för personalen att umgås, säger Staffan Ybring, Marknadschef på ITS Nordic.

Att skapa en ny arbetsmiljö i en existerande lokal är såklart alltid en utmaning. För att lyckas med den förändring man ville uppnå valde ITS Nordic att genomföra projektet tillsammans med design- och inredningsbyrån Studio Laaw.

– Vi försöker alltid att få en känsla för hur de företag vi samarbetar med faktiskt jobbar och vilka behov som vi behöver ta hand om. När det kommer till ITS Nordic så var det tydligt att de verkligen prioriterade personalens välmående och att de behövde lokaler som klarade av såväl möten som mycket telefonsamtal och eget arbete. Samtidigt ville vi skapa dedikerade delar som erbjuder återhämtning! Eftersom det är en minst lika viktig del för att arbetet ska kunna flyta på som det ska, säger Linda Tufvasson, Koncept och Designstrateg, Studio Laaw.

Den gemensamma visionen för kontoret var att skapa en plats där medarbetarna kommer närmare varandra. En avslappnad, trivsam och prestigelös plats där man visserligen jobbar hårt, men alltid för varandra.

– Vi började med en ganska neutral bas där vi sedan lyfte in mera färg än tidigare Framträdande gröna partier fick symbolisera natur och lugn men med roliga detaljer som bryter av och skapar en intressant helhet. Vi jobbade även mycket med mjukare texturer som mattor, tyger och gardiner som fungerar både rent estetiskt men också som avskiljare och för att bidra till en skönare ljudmiljö, berättar Linda.

– Vi är jättenöjda med slutresultatet och hoppas att det ska inspirera både medarbetare och kunder som kommer på besök. Att jobba med Studio Laaw har varit jättekul och de har verkligen tagit sig tid att förstå både verksamheten och våra behov, samt sett till att inkludera medarbetarna i processen så att det känns som ett gemensamt projekt för alla som jobbar här. Nu känns det verkligen som att vi fått ett riktigt hem som vi kan vara stolta över när vi bjuder in till både möten och en och annan AW, avslutar Staffan.