Välkomstintervju med vår nya kollega Sara!

Vi välkomnar Sara Carlberg som är vår nya Talent Manager. Sara ska tillsammans med Richard Kendrick starta upp ITS Nordics nya affärsområde IT Consulting. Vi passade på att fråga vad hon tycker ska blir roligast med det nya jobbet? Vad som blir den störst utmaningen? Och vad hon uppskattar att göra på fritiden?

Hej Sara. 
Hej!

Och grattis till det nya jobbet som Talent Manager på ITS Nordic!
Tack, det känns verkligen så bra!

Vad fick dig att tacka ja? Och vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?
Jag har tidigare jobbat med både Richard och Jacob, så när de hörde av sig angående jobbet behövde jag inte tänka länge alls. Att få möjlighet att tillsammans med dem starta upp en ny IT-konsultverksamhet på ett stabilt och väletablerat företag med både nöjda kunder och kompetenta medarbetare, vilken chans! 

 Vad är dina största styrkor?
Jag ser positivt på det mesta och har lätt för att samarbeta. Den inställningen, tillsammans med lång erfarenhet från IT-konsultbranschen och rätt mycket envishet, tror jag kan vara både bra och värdefullt att ha med sig. 

Vad kommer att vara din målsättning med den första tiden på ITS?
Att så fort som möjligt lära känna både verksamhet och kollegor. Jag kommer att haka på så många kundmöten som möjligt och ställa massa ”dumma” frågor för att kunna skapa mig en så bra bild som möjligt. 

Sen kommer jag ju också att jobba parallellt med både rekrytering och försäljning, så ett mål är ju förstås att snabbt hitta, rekrytera och sälja in, vår första konsult. 

Vad ser du som era största möjligheter?
Jag ser fram emot att skapa något riktigt bra, att bygga upp en IT-konsultverksamhet som blir något lite utöver det vanliga. ITS har ett brett erbjudande till både kund och medarbetare och det ser jag som en stor möjlighet. Dessutom är vi många som har stor erfarenhet, med många vänner och ett brett kontaktnät i branschen, vilket ju alltid är en fördel.

Vad ser du som era största utmaningar?
I Stockholm råder det ju kanske ingen större brist på just IT-konsultbolag, så vår största utmaning blir att kommunicera ett erbjudande som både lockar kunder och som verkligen attraherar rätt talanger. Att vara tydlig med varför de ska jobba hos oss, istället för hos någon annan. Och när dessa talanger väl är på plats, gäller det att behålla och utveckla dem så att de är nöjda och stannar kvar. 

Vad har du gjort tidigare?
Jag har jobbat i IT-branschen från att jag tog examen från Stockholms Universitet. Jag pluggade på personallinjen med inriktning på organisation & ledarskap, men ”halkade” direkt in i IT-branschen. Först som konsult och IT-utbildare, sedan som projektledare och slutligen med försäljning av IT-konsulter. De senaste åren har jag jobbat mer med HR och sålt ledarskapsutbildningar samt på Edge HR som erbjöd IT-systemlösningar för HR.

Vem är du som person?
Jag är oftast glad, är nyfiken på andra människor och bra på att lyssna. Jag är en ”people-person” som också tycker väldigt mycket om att göra affärer. Sen gillar jag när det går undan, så jag kan bli lite otålig i ”stilla vatten”. 

Snabbfakta om Sara Carlberg:

Ålder: 51

Familj: Maken Claes och två barn Otto (snart 21 och boende på Södermalm) och Maja (17).

Bor: I en villa i Enebyberg, Danderyd. Men vi har planer på att flytta in till stan.

Hobby: Jag sjunger i Gladys del Pilars gospelkör, tränar på SATS - och dansar tango!

Favoritmusik: Soul, R&B, Funk. Allt möjligt!

Oanad talang: Gör en grym bea!