Vi välkomnar vår nye vice VD Richard!

Richard Kendrick har utsetts till ny vice VD samt Försäljnings- & Konsultchef för ITS Nordic. Därför passade vi på att intervjua honom för att få veta lite mer. Vad var det som lockade honom till ITS? Vilka erfarenheter har han med sig sedan tidigare? Och har han några dolda talanger?

Hej Richard.

Hej.

Grattis till det nya jobbet som vice VD på ITS Nordic!

Tack, det ska bli väldigt kul att komma igång.

Vad fick dig att tacka ja? Och vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?Jag har pratat med Henrik om det här under ganska lång tid, men bestämde mig efter några bra möten med Jacob, där jag verkligen fick känslan av att ITS har en enorm potential. De nöjda kunderna finns där, så det vi behöver göra nu är att bli ännu mer engagerade i deras fortsatta utveckling. En uppdragsbeskrivning som verkligen tilltalade mig som har en bakgrund som tekniker, säljare samt sälj- och konsultchef, så jag blev väldigt sugen på att vara med på den resan.

Min första spaning är annars att vi redan gör mycket rätt, men att vi fortfarande har stor potential inom många områden. Att vi redan har så många kunder innebär också en stor möjlighet att öka lönsamheten genom att vara mer proaktiva, så där ska vi bli mycket bättre!

Vad är dina största styrkor som företagsledare?

Min styrka är att jag får med mig människor genom att vara varm och vänlig men också väldigt bestämd. Jag älskar när det finns ett tydligt ansvar hos varje avdelning och person, för när man kan identifiera det som inte fungerar kan man också hjälpa varandra att lyckas.

Min kunskap inom försäljning i kombination med en stor förståelse för leveransavdelningen gör att jag tidigt kan värdera vårt erbjudande och bidra till att göra det ännu bättre för våra kunder. En del i det arbetet är också att se till så att alla internt förstår våra tjänster, känner sig involverade och tydligt kan förklara nyttan med det vi levererar. Vårt uppdrag är ju att göra arbetslivet enklare för våra kunder genom att leverera relevanta tjänster och en god service.

Vad kommer att vara din målsättning med den första tiden på ITS?

Jag måste förstå nuläget genom att fråga mina kollegor, lyssna och observera hur det funkar idag. Stegvis och målinriktat börjar vi sedan arbetet med att ta oss framåt. Parallellt med detta skall jag och Sara Carlberg bygga upp en konsultverksamhet med engagemang, kompetens och tillit som ledord. Tillsammans har vi 30 års erfarenhet av den här typen av verksamhet, så vi vet vilka personer vi letar efter, och vad som är viktigt för att man skall trivas, utvecklas och stanna kvar.

Vad ser du som era största möjligheter?

Vår största styrka är en otroligt stor kundbas på över 14 000 kunder, 700 IT-kunder samt den tydliga satsning vi nu gör för att leverera mer relevanta tjänster som ska bli enklare att köpa.

Vad ser du som era största utmaningar?

Att kontinuerligt sticka ut på en tuff marknad, det kommer att krävas uthållighet i allt vi gör. Vi vet att ansvar, trygghet och enkelhet är tre skäl till att våra kunder väljer ITS idag. Och det är självklart värden vi vill behålla. Men vi vill också förmedla att vi är under ständig utveckling och kommer att vara en partner att växa med.

Vad har du gjort tidigare?

Jag har en bakgrund inom print, IT, försäljning och företagsledning sedan 1996 där jag bland annat har jobbat på Qbranch i 12 år innan jag gick vidare till Adviser Partner för att utbilda säljare och coacha försäljningschefer. Parallellt med detta så grundade och drev jag också en digitalbyrå med 20 systemutvecklare under 4 år.

Sen började jag faktiskt min karriär som tekniker med 6 år inom service & leverans. Så att förstå både sälj- och leveransavdelningarna har gjort att jag verkligen fått en stor förståelse för hur viktig kundupplevelsen är genom hela processen.

Vem är du som person?

Jag är en person som älskar att lyssna och prata. Jag är intresserad och nyfiken, och inspireras av att träffa nya människor. Sen är jag också nördig som få, spelar brassband så mycket jag hinner, gillar att träna och på min övriga tid så försöker jag att vara en så bra pappa som möjligt till mina två barn Oliver och Ellen. Och så älskar jag Djurgårdens IF.

Snabbfakta om Richard Kendrick

Ålder: 50

Familj: Gift sedan 1998 med Louise, som är sjuksyster på KS. Tillsammans har vi två barn, Oliver 19 och Ellen 15 år. Oliver jobbar heltid, Ellen går i nian.

Bor: Hus i Bollstanäs (Upplands Väsby).

Hobby: Musik, mat och sport.

Favoritmusik: Oasis, Robbie Williams, Lisa Nilsson, Coldplay, Avicii, SHM och många fler!

Oanad talang: Förutom att spela Euphonium så är jag bra på brädspelet ”Med andra ord”.