top of page

ICA Kvantum Farsta väljer växellösning från ITS Nordic – “en trygg och professionell partner”

Mikael Gullberg, ITS Nordic, Renée Bevelius, försäljningschef ICA Kvantum Farsta, Sebastian Gustafsson, ITS Nordic

Under hösten 2023 valde ICA Kvantum Farsta att byta ut hela sin växellösning mot en ny, eftersom deras befintliga hade blivit både föråldrad och för kostsam. Efter en tids sökande föll valet på IT-bolaget ITS Nordic och deras helhetslösning av IP-telefoni i molnet.

– Vi har varit i väldigt trygga händer under hela projektet. ITS Nordics lösning passar våra behov och installationen genomfördes på ett mycket professionellt sätt, säger Christopher Johansson, butiksägare ICA Kvantum Farsta.


Butiksägaren Christopher Johansson har de senaste 10 åren drivit ICA Kvantum i Farsta. Christopher ansvarar bland annat för personal, marknadsföring och avtalsfrågor, men också för att driften ska fungera så smidigt som möjligt. En viktig del i det dagliga arbetet i en stor ICA-butik är möjligheterna till god kommunikation mellan avdelningarna, vilket innebär att telefoni, växellösning och högtalarsystem måste fungera smidigt och hålla en hög kvalitet. Under våren 2023 började Christopher att se sig om efter en ny leverantör av växelsystem eftersom deras befintliga lösning började bli både föråldrad och för kostsam. Efter en tids sökande hittade han ITS Nordic som gav ett professionellt och kunnigt intryck redan från början. Samarbetet inleddes och under hösten 2023 hade hela butikens traditionella växelsystem bytts ut mot en modern och hostad IP-telefonilösning. Christopher Johansson är mycket nöjd över hur smidigt projektet har gått och att installationen nu är färdig.

– Det bästa är att allt har gått precis enligt förväntningarna, inga överraskningar som det annars kan bli när det kommer till telefoni. ITS Nordic presenterade en helhetslösning och har stått för det genom hela resan. Vi har känt oss otroligt trygga och har det dykt upp problem har projektledaren från ITS Nordic, Mikael Gullberg, löst det på ett professionellt sätt. ITS Nordic har lång erfarenhet av växellösningar och IP-telefoni och har därför ett högt förtroende hos mig som kund, säger Christopher Johansson.


Samarbete med bredd

ITS Nordic har nu bytt ut ICA-butikens traditionella, fasta växellösning och all hårdvara samt försett kunden med modern IP-telefoni med växel i molnet och i samband med det en ny nätverksförbindelse i form av fiber. De har också fått tillgång till ett nytt adminprogram i växeln som tillåter Christopher och hans medarbetare att själva sköta växeln. Dessutom har ITS Nordic sett över kundens rörliga samtalstaxa och bytt operatör, vilket har lett till betydligt lägre månadskostnader.

– Vi har mycket bättre överblick av våra kostnader nu och det finns en transparens i det upplägg vi har. Återigen – inga överraskningar utan vi har stenkoll på vad vi betalar för samtidigt som allt fungerar utan strul. Nu har vi en ny och modern växellösning som passar våra behov samtidigt som den är enkel att sköta så att vi kan lägga allt fokus på vår kärnverksamhet, säger Christopher Johansson.


Mikael Gullberg, som har arbetat med telefoni i över 25 år och på ITS Nordic sedan 2011, har varit projektledare och ansvarig tekniker hos kunden och är även han nöjd över samarbetet:

– Det har gått väldigt smidigt och jag är tacksam för att personalen hos ICA Kvantum Farsta har varit så hjälpsamma och tillmötesgående. Det var en komplex installering med stora lokaler och många komponenter som behövde falla på plats, men nu är vi i mål och det har varit ett mycket gott samarbete, avslutar Mikael Gullberg.

117 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page