top of page

Grundarna återvänder

Uppdaterat: 18 apr. 2023

“Dags att ta ITS Nordic till nästa nivå”

Nästan 17 år har gått sedan Staffan Ybring och Henrik Welin grundade IT-företaget ITS Nordic. Efter en tid som verksamma i styrelsen återvände båda till bolaget i oktober 2022 för att arbeta operativt med målsättningen att stärka både företagsandan och erbjudandet. Nu har det snart gått ett halvår och resultatet talar för sig själv: Q1 blev ett av bolagets starkaste kvartal genom tiderna.


ITS Nordic fokuserar på att leverera smarta IT-, telekom- och utskriftslösningar åt företag i Sverige. Bolaget grundades 2007 och har sedan dess varit en viktig aktör på den svenska marknaden. Efter 13 år i vd-positioner på ITS Nordic, med en hög omsättning och stabil tillväxt i ryggen, tog grundarna Staffan Ybring och Henrik Welin beslutet att ta ett steg tillbaka och var under tre års tid endast styrelsemedlemmar i bolaget.

– Vi gick från noll till dryga 300 miljoner i omsättning med över 100 personer i personalstyrkan och kände att nu har vi byggt ett stadigt bolag. I samband med det kände vi också att det kanske krävdes en annan typ av förvaltare av företaget, vilket gjorde att vi klev åt sidan och arbetade från styrelse- och ägarperspektiv istället, säger Staffan Ybring, vd på ITS Nordic.


ITS Nordic drivs med hjärtat

I samma veva som Henrik och Staffan lämnade vd-positionerna slog pandemin till och ITS Nordic, likt många andra företag, gick igenom ett par tuffa år med vikande lönsamhet. Den utmanande perioden ledde slutligen till att de båda grundarna valde att återvända till bolaget, mer revanschlystna än någonsin.

– Att återvända för att arbeta operativt var något vi genuint ville båda två. Det känns fantastiskt kul att vara tillbaka, det är verkligen en enorm nytändning. Redan när vi grundade ITS Nordic såg vi till att bygga ett företag som drivs med hjärtat och där personalen känner en genuin glädje. Det mindsetet har vi kvar och framöver ser vi fram emot att fortsätta arbeta med våra fantastiska kollegor och ta ITS Nordic till nästa nivå, säger Staffan Ybring.


Spår en ljus framtid

Planen framöver är glasklar för Henrik och Staffan: de ska ta tillbaka bolaget till lönsamhet och tillväxt. Resultaten har inte dröjt – redan under Q1 kunde bolaget konstatera att det var ett av de starkaste kvartalen på nästan 17 år. I linje med fokuset på ökad tillväxt kommer ITS Nordic den närmsta tiden att expandera sin personalstyrka avsevärt och stärka sitt företagserbjudande inom bland annat cybersäkerhet.

– Vi växlar upp och det känns som att den familjära känslan som vi grundade bolaget på är starkare än någonsin. Det är fantastiskt roligt att siffrorna redan har vänt och vi räknar med att fortsätta på den banan. Framgången drivs av arbetsglädjen hos personalen, så är det bara, säger Henrik Welin, vice vd, innan han avslutar:

– Nu är det fullt fokus framåt. Efter tre tuffa år tar vi med oss en ödmjukhet in i bolaget, men våra värderingar är samma: vi vill driva ett bolag där personalen mår bra och levererar innovativa lösningar till våra kunder. Vi är övertygade om att ITS Nordic har en lysande framtid och är otroligt spända på resan framöver.

194 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page