top of page

ITS Nordic triumferar 2023: Rekordår, säkerhetsexpertis och positiv företagskulturNär det svenska IT-företaget ITS Nordic avslutar 2023 kan de se tillbaka på ett framgångsrikt år markerat av ökad omsättning och imponerande lönsamhet. Året innebar inte bara en vändpunkt för bolaget, utan även en återkomst av dess grundare och ledningsduo, vd Staffan Ybring och vice vd Henrik Welin.


När Staffan Ybring och Henrik Welin återvände till ITS Nordic strax innan 2023 var det med en tydlig vision: att skapa en positiv företagskultur. Deras närvaro har visat sig vara en nyckelfaktor för att vända den negativa trenden efter ett par år med avvikande lönsamhet. När ledningsduon summerar 2023 blir det tydligt att året har präglats av framgång. Bolaget har återvänt till stabilitet och grundarna understryker att de är tillbaka på rätt spår.


– Att återvända var ett gemensamt beslut för att bygga upp den energi och entusiasm som alltid har varit grunden för ITS som bolag. Vi vill att personalen ska trivas och tycka att det är roligt att gå till jobbet. En positiv arbetsmiljö är direkt avgörande för ett bolags framgång – det har vi alltid vetat om och efter fjolåret är det extra tydligt, säger Staffan Ybring.


Från röda till svarta siffror

Redan under våren kunde ITS konstatera att det första kvartalet blev en av de mer framgångsrika perioderna för bolaget. Vid årets slut talade resultatet för sig självt: ITS Nordic har inte bara ökat omsättningen utan också lyckats vända röda siffror till stabila svarta siffror.


– Vi har fokuserat på att stärka vår kärnverksamhet och effektivisera våra processer, vilket har resulterat i en imponerande ökning av försäljningen, säger Henrik Welin.


Bredare produktportfölj och ledande inom säkerhetslösningar

Utöver den positiva företagsandan har ITS fortsatt att visa att deras strategiska fokus inte bara handlar om att uppnå ekonomisk framgång, utan också om att vara en ledare inom säkerhetslösningar för sina kunder. För att ytterligare stärka sin position på marknaden lanserade företaget under året även en Security Operation Center (SOC)-tjänst som erbjuder IT-säkerhetsbevakning dygnet runt, 365 dagar om året.


– Vi vet att de digitala påtryckningarna fortsätter att öka. Det är inte en fråga om du blir utsatt – utan när. I och med att vår lösning har säkerhetsbevakning dygnet runt upptäcker vi hot i realtid vilket minimerar kostnaderna vid potentiella cyberattacker, säger Henrik Welin.


Framtiden: Kontinuitet och kundnöjdhet

Inför 2024 planerar ITS Nordic att fortsätta på den inslagna banan och utöka produktportföljen ytterligare. Målet är att fortsätta upprätthålla en stark och långsiktig relation med befintliga kunder, attrahera nya och bevara den höga kundnöjdheten som blivit ett signum för företaget.


– Det har varit fantastiskt roligt att återvända och vara en del av detta framgångsrika år där vi inte bara har uppnått imponerande resultat, utan även lyckats skapa en positiv arbetsmiljö. Vi är särskilt stolta över vår personals bedrift, deras engagemang och dedikation har varit avgörande för vår gemensamma framgång. Nu ser vi fram emot att fortsätta vår resa och göra 2024 till ett ännu bättre år, avslutar Staffan Ybring.

178 visningar0 kommentarer

Kommentare


bottom of page