top of page

Som företag är det oerhört viktigt att ha ett säkert lagringssystem för dokument

Om lagringen inte är säker kan det medföra många risker. Nu för tiden lagras i princip allt, inklusive dokument, digitalt och det finns många olika sätt att sköta dokumenthanteringen. Låt oss därför berätta mer om hur er organisation lyckas med detta!


Vad bör ett lagringssystem innehåll? För att ditt och ditt företags lagringssystem ska vara säkert så bör det kunna bocka av vissa punkter. Nedan kommer vi lista vad ett bra säkerhetssystem bör uppfylla.


När du och ditt företag lagrar viktiga dokument bör det endast vara ni, inom företaget, som har tillgång till dessa dokument. Det ska heller inte vara möjligt för utomstående att kunna ta del av dokumenten. Obehöriga ska inte ha någon som helst tillgång. Se även till att lagringssystemet går under svensk lagstiftning. Detta kommer underlätta något enormt om det skulle uppstå några eventuella problem.

En viktig punkt är att det alltid ska finnas en backup. Vad händer om lagringssystemet mot all förmodan stängs ner? Se till att dokument sparas, per automatik, någon annanstans.

Alla dessa punkter bör du och ditt företag ha koll på. Det är viktigt i förebyggande syfte och för att kunna slappna av och känna ett lugn på arbetsplatsen.

Vad kan du använda för typer av lagringssystem? Vi på ITS Nordic erbjuder olika typer av lagringssystem. Det vanligaste är att använda sig av någon typ av molntjänst. Detta gör det smidigt med tanke på att allt lagras i molnet. Du behöver med andra ord inte befinna dig på en och samma plats för att ha tillgång till dokumenten. Det som krävs är en internetuppkoppling och inloggningsuppgifter. Detta är oerhört smidigt och effektivt!

Ta hjälp av oss på ITS Nordic Vill du och ditt företag garanteras ett lagringssystem som är pålitligt och säkert – då bör ni vände er till oss på ITS Nordic!

38 visningar0 kommentarer

Commentaires


bottom of page