top of page

Pantone Color of the years finns nu i Microsoft. Silver Linings and New Hues

Uppdaterat: 25 jan. 2022

Microsoft är inte bara funktionellt utan levererar även tjänster med öga för design.


Den här månaden tillkännagavs årets PANTONE-färg för 2022: PANTONE 17–3938 Very Peri — en dynamisk gulsnäckblå nyans med en violettröd underton som blandar blåtts trohet och beständighet med energin och spänningen i rött. Det är första gången Pantone har skapat en helt ny färg för detta och från och med idag kommer den att dyka upp i Teams, Windows, Edge, PowerPoint och mer.

“Microsoft har under senaste året gjort flera satsningar på deras design med bland annat 3D-emojis, uppdaterade bakgrunder till Teams för att hjälpa användaren att skapa en personlig och uttrycksfull arbetsdag.”

Färg är kraftfullt i din kommunikation


Ur ett UX-perspektiv är färg så kraftfull eftersom det är ett universellt språk. Det kan snabbt påverka uppfattningen, telegrafera information eller förklara en produkts eller tjänsts egenskaper.


För att skapa en ny aktuell färg krävs det medvetenhet om den globala tidsandan. Färginfluenser kommer från otaliga källor: filmer i produktion, resande konstsamlingar och nya artister, musik, mode och skönhet.


Pantone Color Institutes globala team av färgexperter övervägde noggrant dessa och många andra faktorer när de skapade PANTONE 17–3938 Very Peri, vilket resulterade i en fräsch ny nyans som utrstrålar självförtroende och nyfikenhet som utstrålar energi, spänning och en modern nutida känsla.42 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page