top of page

Fem tips från Microsoft: Det kan du som anställd göra för att förbättra tillvaron i hemarbetet!

Uppdaterat: 25 jan. 2022

Nu är det åter igen hemarbete för många! Nedan listar vi fem tips från Microsoft som kan hjälpa dina medarbetare att få en bättre arbetsmiljö i hemmet.


Mötesfria förmiddagar

  • Under förmiddagen behöver kroppen fokusera på att komma i gång i arbetet. Försök därför att i den mån möjligt hålla förmiddagarna mötesfria och lägg istället den tiden på att fokusera på det egna arbetet samt planera för dagen.

Rör på dig innan du börjar din arbetsdag

  • Innan de nya rekommendationerna trädde i kraft så förekom promenader i någon form under färden hemifrån till arbetet. Genom att ta en promenad eller löptur innan du sätter i gång med hemarbetet så får din kropp samma rutin och hjälp att vakna till inför arbetsdagen.

Ta promenadmöten

  • Alla möten behöver nödvändigtvis inte ske sittandes framför datorn. Om möjligt, boka gärna in digitala promenadmöten så att kroppen får både lite motion och ett miljöombyte.

Effektivisera möten

  • Möten som blir onödigt långdragna hjälper ingen och kan riskera att sänka motivationen. Säkerställ därför att det finns en förutbestämd mötesagenda och försök att hålla er till såväl tiden som agendapunkterna för ett så effektivt möte som möjligt.

Håll kontakten med andra kollegor

  • Studier visar att vid hemarbete så tenderar många att endast ha kontakt med personer i sitt närmaste team, något som kan bidra till en starkare känsla av isolering. Glöm därför inte bort att hålla kontakten med andra kollegor, precis som man gjorde vid kaffemaskinen på kontoret. Uppmuntra även varandra att ha i gång kameran för att främja den mänskliga interaktionen.

31 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page